24 Aralık 2012 Pazartesi

NATO, vetoyu 2013'te kısmen kaldırıyor.

NATO, vetoyu 2013'te kısmen kaldırıyor. detaylar aşağıda verilmiştir.


Jerusalem Post İsrail'in gelecek yıl yapılacak tatbikatlara katılıp katılmayacağının bilinmediğini, çünkü NATO'nun tatbikatlar konusunda henüz bir planlama yapmadığını yazdı. Türkiye, Mayıs 2010'daki Mavi Marmara saldırısı sonrasında İsrail'in bazı tatbikatlara katılmasını veto etmişti.
Jerusalem Post, Türkiye'nin onayının NATO'nun Suriye sınırına Patriot hava savunma sistemi yerleştirme kararının ardından geldiğine dikkat çekti. İsrailli yetkililer de zamanlamanın bir tesadüf olmadığını düşündüklerini belirtti. Adını açıklamayan bir İsrailli yetkili "Son dakikada gelen onay sanırım Patriot'larla ilgili" dedi.
NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen'in bir süredir iki ülke arasında uzlaşma sağlamaya çalıştığı biliniyordu.

Enerji Bakanı Ocak ayında elektrik ve doğalgaza zam yapılmayacağını söyledi

Enerji Bakanı Ocak ayında elektrik ve doğalgaza zam yapılmayacağını söyledi detaylar aşağıda verilmiştir.


Elektrik ve doğalgaza yeni yılın ilk ayında zam yok.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 2012 yılı sonuna kadar ve Ocak ayında doğalgaz ve elektriğe zam yapılmayacağını söyledi.
Doğalgaz fiyatlarıyla ilgili Başbakan Tayyip Erdoğan'la bir değerlendirme raporu paylaştıklarını dile getiren Yıldız, olumsuz hava koşulları nedeniyle doğalgaz ve elektriğe ocak ayında zam yapmama kararı aldıklarını söyledi.

22 Aralık 2012 Cumartesi

48 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı dava, beraat olarak sonuçlandı

48 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı dava, beraat olarak sonuçlandı detaylar aşağıda verilmiştir.

5 Mart 2009 günü Ömer Avni Mahallesi'nde beklemekte olan Sosyalist Parti üyeleri Ufuk Özgün Erhan, İbrahim Doruk Balkan ve Ufuk Göllü'ye kimlik sordu. Polislerin 'Bize saldırdılar' iddialarına karşın Ufuk Göllü'nün sağ gözü morardı, burnu kırıldı, kolu, göğsü ve kafasında şişlikler oluştu. Savcılık, polislerin 'Zor kullanma sınırını aşıp işkenceye varacak şekilde kasten yaralama eylemini gerçekleştirdikleri' gerekçesiyle polisler hakkında 48 yıla kadar hapis cezası istedi. 
BEŞ POLİSİN BERAATİNE
YAKLAŞIK üç yıldır süren davanın karar duruşması dün İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Dosyayı karara bağlayan mahkeme heyeti, polis memurları Cihan Saraç, Osman Tozan, Recep Koç, Emre Hakim Çavuş ve Habip Karadelioğlu'nun olay anında kanun hükmünü yerine getirdikleri, görev gereği zorunlu olan emri uyguladıkları kanaatine vararak ayrı ayrı beraatlerine hükmetti.

Cumhurbaşkanı Gül'ün ODTÜ'deki törene Faks ile MHP Liderini Çağırdı

Cumhurbaşkanı Gül'ün ODTÜ'deki törene Faks ile MHP Liderini Çağırdı detaylar aşağıda verilmiştir.

- UMUDUM VAR: Yeni anayasa için Sayın Başbakan 31 Aralık diye bir sınır koydu ama umutluyum. Önemli merhaleler alındı uzlaşma açısından. Bazı temel konular var önümüzdeki günlerde tekrar görüşülür. Başlamışken durdurmamak lazım.
- SAĞ-SOL ÇATIŞMASI YOK: Medya üniversitelerde sağ-sol çatışması var gibi aksettiriyor. Oysa, bölücülerin eylemlerini üniversitelere taşıması var. Meclis içinde bu olayları yaşayan çok sayıda milletvekili var. Hepsini biliyorlar. Bunları tekrar yaşamamak lazım.
- FAKS GÖNDERMİŞLER: Göktürk-2 uydusu töreni için bize faks göndermişler. Cumhurbaşkanının bu tür şeylere davet edilmesi lazım.
- İSTİSMARA GÖTÜRÜR: Adnan Menderes'e iade-i daha evvel iade-i itibar yapılmıştır. Arkadaşlarıya anıt mezara konulmuştur. Tekrar gündeme getirmek işi istismara götürmektir. Bu işlere başlayacaklarsa İstiklal Mahkemeleri'nden başlamaları lazım. ('Özal'ın naaşı, Dersim olayları, herkes bir şeyler' sorusu üzerine) 'Doğru Herkes bir şey istiyor. Biri çıkıp 'Eşkıya Rıza'ya da itibar' diyor. Bu gider gider İmralı'ya iade-i itibara kadar varır. 

Taksim'e cemevi de yapılsın
BAHÇELİ Ortadoğu gazetesi'ne verdiği röportajda da  cemevlerine ilişkin mesaj verdi: Cemevi gerçeği siyasi kaygılardan uzak cami-cemevi karşıtlığına dönüştürülmeden kabul edilmeli. Cemevi inanç ve kültür hayatımızın bir unsuru. Devlet yardımı yapılmalı.  Türk İslam külliyeleri oluşturulmalı. Mesela Çamlıca ve Taksim'e cami için tahsis edilen alanların bir bölümüne cemevi de yapılabilir.

21 Aralık 2012 Cuma

Merkez Bankası, 10, 20 ve 100 TL'lerin İmzasını Değiştiriyor

Merkez Bankası, 10, 20 ve 100 TL'lerin İmzasını Değiştiriyor detaylar aşağıda verilmiştir.


Merkez Bankası'ndan E-9 Emisyon Grubu II. Tertip Banknotların Tedavüle Çıkarılmasına ilişkin açıklama yapıldı. Merkez Bankası tarafından 1211 sayılı Kanun’un verdiği yetkiye dayanılarak, E-9 Emisyon Grubu II. tertip Türk Lirası banknotların, üretimleri gerçekleştirildikçe tedavüle çıkarılması kararlaştırıldığı belirtilerek şöyle denildi:
"1 Ocak 2009 tarihinde tedavüle çıkarılmış ve halen tedavülde bulunan E-9 Emisyon Grubu I. tertip Türk lirası banknotlara kıyasla aşağıda belirtilen II. tertip banknotların sadece imzalarında değişiklik yapılmıştır. Banknotlardaki imzalar Başkan Erdem Başçı ile birlikte; 100 TL banknotlarda Başkan Yardımcısı Necati Şahin’e, 20 TL banknotlarda Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya’ya, 10 TL banknotlarda Başkan Yardımcısı Necati Şahin’e, ait olacak şekilde yeniden düzenlenmiştir. E-9 Emisyon Grubu II. tertip 100 TL, 20 TL ve 10 TL banknotların 24 Aralık 2012 tarihinden itibaren tedavüle verilmesi planlanmıştır. Söz konusu banknotlar imzalar dışında boyutları, ön ve arka yüz kompozisyonları ile genel nitelik ve görünümleri bakımından I. tertipleriyle tamamen aynıdır. I. ve II. tertip banknotlar birlikte tedavül edecektir. 200 TL, 50 TL ve 5 TL banknotlara ilişkin duyuru daha sonra yapılacaktır."

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Meireles Kararı ve Tepkisi

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Meireles Kararı ve Tepkisi detaylar aşağıda verilmiştir.


"AYRIMCI DAVRANIŞLARDA BULUNMAM"Kendisininde farklı bir tarz belirlediğini ve ayrımcı hareketler yapmasının mantıksız olduğunu söyleyen Meireles; "Benim bir çok dövmem ve farklı bir saç stilim var, ayrımcı davranışlarda asla bulunmam. Benim insanlara ayrımcı davranışlarda bulunduğum için cezalandırılmam çok saçma." diyerek masum olduğunu söyledi.
Hakem Halis Özkahya'nın raporunda yazdığı 'hakaret' içinse; "Bilmediği bir dilde hakaret etmişim. Bence hakem Portekizce bilmiyor ve ben onunla tamamen İngilizce konuştum. Ben ilk sarı kartımı gördüğümde onunla İngilizce konuştum ve İngilizce cavap aldım." şeklinde konuştu.
"SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUM"Portekizli orta saha oyuncusu, avukatıyla birlikte her türlü yola başvuracağını ve gerçeği ortaya çıkaracağını dile getirerek, "Ben insanları yapmadıkları şeylerden ötürü suçlamam. Maç oldukça şiddetliydi, hatta Türk liginin en sert maçlarından biriydi ve oldukça agresif başlamıştı. Ben de uygunsuz davradım demek ki. Neden cezalandırıldığımla ilgili bir fikrim var ama bu yaptıklarımdan ötürü değil. Ben de gösterdikleri suçlamaları kabul etmiyorum." ifadelerini kullandı.
"İMAJIMI KARALAMAK İSTİYORLAR"Hakem Halis Özkahya'nın kendisinin imajını karalamak istediğini ifade eden Meireles, "Hakem benim imajımı karalamak istiyor. Onun raporuna bu yalanları neden yazdığını anlamıyorum. Gerçeğin ortaya çıkması için son gücüme kadar savaşacağım. Bu yalanlara katlanmayacağım. Hakem bu yazdığı ağır raporla, yalnızca futbolcu olarak değil bir insan olarak da benim imajımı karalıyor. Adalet ortaya çıkana kadar savaşacağım." diyerek sözlerine son verdi. 

20 Aralık 2012 Perşembe

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Amerika'ya Çok Sert Tepki Gösterdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Amerika'ya Çok Sert Tepki Gösterdi detaylar aşağıda verilmiştir.

Amerika'nın yasa tasarısında, bir takım olaylara karışan Rus diplomatların ülkedeki varlıklarını dondurma, el koyma ve ülkeye sokmama konuları yer alıyor. Tasada yarıca Rus bebeklerin ve çocukların Amerikalılar tarafından evlat edinilmesi de 'yasadışı' olarak tanımlanıyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. turunda temsilcimiz Galatasaray'ın rakibi Schalke 04

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. turunda temsilcimiz Galatasaray'ın rakibi Schalke 04 detaylar aşağıda verilmiştir.


Bilindiği gibi temsilcimiz Galatasaray, H Grubu'nda Manchester United (İngiltere), CFR Cluj (Romanya) ve Braga (Portekiz) ile grup mücadelesi yapmış, oynanan 6 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyetle 10 puan toplamış ve averaşla 2. sırada yer almıştı. Galatasaray, attığı 7 gole karşılık kendi kalesinde de 6 gol görmüştü.
Sarı - kırmızılı ekip Romanya temsilcisi CFR Cluj'den bir galibiyet (3-1) ve bir beraberlikle (1-1) 4 puan aldığından dolayı aynı puanda (10) olmalarına rağmen ikili averajda rakibinin üzerinde yer alarak bir üst tura çıkmıştı.
İŞTE EŞLEŞMELER
GALATASARAY - Schalke 04
Celtic - Juventus
Arsenal - Bayern Münih
Shaktar Donetsk - B. Dortmund
Milan - Barcelona
Real Madrid - Manchester United
Valencia - PSG
Porto - Malaga

19 Aralık 2012 Çarşamba

Sahte çürük raporu davası sonucu açıklandı

Sahte çürük raporu davası sonucu açıklandı detaylar aşağıda verilmiştir.


İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen sahte çürük raporu davasının duruşmasında tutuklu sanık Balyoz davasından 16 yıl hapis cezasına çarptırılan Albay Ahmet Zeki Üçok ile 7 tutuksuz sanık katıldı.
Mahkeme Başkanı, savcılık makamının 11 Aralık 2012 tarihinde esas hakkındaki görüşünü yazılı olarak 15 sayfa halinde mahkemeye sunduğunu açıkladı. Sanıklar ile avukatlarına yazılı mütalaanın dağıtıldığı duruşmada sanık Ahmet Zeki Üçok, “Benim 17 bin metrekare tarlam olduğu ve bu tarlayı da örgütten temin ettiğim para ile aldığım iddia ediliyor. Oysa benim böyle bir tarlam yok. Tarlam olup olmadığının MASAK’tan sorulmasını talep ediyorum. Ayrıca hakim albay olmam nedeni ile bu mahkemede yargılanamam. Bu konu ile ilgili olarak da Genelkurmay Başkanlığı’ndan hakim albay olup olmadığımın sorulmasını istiyorum.” dedi.
Savcılık makamınca mahkemeye sunulan esas hakkındaki mütalaada tutuklu sanık Ahmet Zeki Üçok hakkında 58 farklı suçlama ile ilgili olarak toplam 110 yıldan 405 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi.
Ayrıca savcılık mütalaasında, örgütteki yönetici konumunda bulunan Murat Turgay Tepe ile sanık Derya Aydoğan’ın, Ahmet Zeki Üçok’a fuhuş amaçlı kadın ve yer temin etmek suçundan her üç sanığın da 2 yıldan 4 yıla kadar hapsi istendi.
Savcı, Fenerbahçe Kulübü başkanı Aziz Yıldırım’a yönelik, adının bir soruşmada geçmesi nedeniyle bu husus kullanılarak kendisinden 10 milyon dolar para alınmasının planlandığı ve bunun çalışmasının yapıldığı gerekçesiyle sanıklar Ahmet Zeki Üçok, Murat Tugay Tepe, Erdem Kılıç, Sibel Fatma Çarmıklı ve Murat Can Çarmıklı haklarında nitelikli yağmaya teşebbüs suçlamasıyla dava açılmış ise de olayın hazırlık aşamasında kaldığı ve henüz teşebbüse geçilemediği gerekçesiyle sanıkların bu suçtan beraatlerine karar verilmesini istedi.

Deprem riski taşıdığı belirlenen 50 yıllık bir bina yıkıldı

Deprem riski taşıdığı belirlenen 50 yıllık bir bina yıkıldı detaylar aşağıda verilmiştir.


Bağdat Caddesi'nde 50 yıl önce yapılan 5 katlı Tevfik Paşa Apartman'ı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında apartman sahiplerinin başvurularıyla yetkili bir firma tarafından incelendi. İnceleme sonucunda binanın deprem açısından büyük risk taşıdığı belirlendi. Belediye tarafından tapusuna şerh konulan binaya yıkım ruhsatı çıkarıldı. Saat 11.00 sıralarında bina iş makineleriyle yıkılmaya başlandı.
Yıkım çalışmalarını yerinde izleyen Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Kentsel Dönüşüm Projesi'ni uygulamaya Bağdat Caddesi'nden başladıklarını söyledi. Uygulamanın Bağdat Caddesi'nde başlamasının tamamen tesadüf olduğunu belirten Öztürk," Bostancı'da ve Moda'daki binaların durumu da bunlardan farklı değil. Şu ana kadar yıkılması gereken ve raporu alınmış başka binalar da var. Bundan sonra bu süreç daha hızlanacak. Kadıköy'de yapılmış 30 bin 500 binanın sadece 2 bin 800 tanesi 1998 yılından sonra yapıldığına göre, demek ki 27 bin civarında bina risk taşıyor. Dolayısıyla buradan geriye giderek 10-15 bin binanın hemen yenilenmesi gerekiyor. İnşallah bize o süreç tanınır. Çünkü depremin ne zaman olacağını bilmiyoruz." dedi.
Bu arada yıkım sırasında çevreye toz sıçramaması için bir itfaiye aracından da yıkılan binaya su sıkıldığı görüldü.

18 Aralık 2012 Salı

34 kişinin hayatını kaybettiği Şırnak Uludere’deki olayla ilgili rapor

34 kişinin hayatını kaybettiği Şırnak Uludere’deki olayla ilgili rapor detaylar aşağıda verilmiştir.


TBMM İnsan Hakları Komisyonu bünyesinde kurulan Uludere Alt Komisyonu, savaş uçaklarının bombalaması sonucu ölen 34 kişi ile ilgili raporunu, belirlenen tarihte tamamlayamadı. Alt Komisyon Başkanı Ak Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, raporun 15 Aralık’ta açıklanabileceğini belirtmesine rağmen rapor açıklanmadı.
‘Sözlü bildirildi’Gök, “Uludere Alt Komisyonu’nun rapor için 6 Aralık 2012 ve gerekse 13 Aralık 2012 tarihinde toplanacağı alt komisyon başkanı tarafından sözlü olarak tarafımıza bildirildiği halde bu toplantılar gerçekleşmemiştir. Bu durum, Uludere Komisyonu’nun raporunun açıklanmamasına yönelik bir siyasi irade olduğunu ortaya koymaktadır. Raporun beklenen tarihte açıklanmamasını, “AKP’li komisyon üyelerinin iradesini aşan başka iradelerin olduğunu düşünüyorum” dedi.
Annelere teşekkürRapor tamamlandıktan sonra olayla ilgili soruşturmayı sürdüren savcılığa gönderileceği ifade edildi. Raporda bir de, “Roboskili anneler”e teşekkür bölümü yer alacak. Bir trafik kazası sonrası hayatını kaybeden askerler için seferber olan, kaza sonrası araca müdahale ederek yaralı askerleri hastanelere ulaştıran çocukları ölen Uludereli annelere ayrıca teşekkür yazısı bulunacak.

Gökçek ‘’Bunu kaldırmak istedik, polis personelimizi dövüp, otobüsleri parka çekti’’ Açıklaması

Gökçek ‘’Bunu kaldırmak istedik, polis personelimizi dövüp, otobüsleri parka çekti’’ Açıklaması detaylar aşağıda verilmiştir.


Belediye Meclisinin son toplantısında CHP’li üyeler bir önerge vererek, eski ve mevcut belediye meclis üyelerinin, EGO otobüsleri ve metroya ücretsiz binmesini istediler. Zabıta, polis ve EGO emeklilerinin ücretsiz ulaşımdan yararlandığını da hatırlattılar.
AĞAR DÖNEMİBüyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise önergeye karşı çıktı ve işleme koymadı. Gökçek, ‘’ Polisin bu hakkı yok ama biniyor’’ dedi ve şunları söyledi:
‘’Ücretsiz ulaşımın uygulandığı kişiler, kanunlarda belli. Polisin yok ancak polis de biniyor. Mehmet Ağar’ın döneminde, meclis üyesi olanlar da iyi hatırlayacak, otobüslere ve metroya polisleri almadık. Bizim bütün otobüsler trafiğe çekildi. Sekiz on tane görevlimiz metro girişlerinde dayak yedi. EGO emeklileri için de yasal dayanak yok. Kartların iptali için talimat verdim. Zabıtalarınki ise kanundan geliyor.”

17 Aralık 2012 Pazartesi

Emniyet Genel Müdürlüğü 2013 yılı Ceza Oranları

Emniyet Genel Müdürlüğü 2013 yılı Ceza Oranları detaylar aşağıda verilmiştir.


Karayolu dışında, kenarında veya karayolu sınırı içinde izin almadan, trafik işaretlerinin görünmelerini engelleyecek, anlamlarını değiştirecek veya güçleştirilecek, yanıltacak veya trafik için tehlike veya engel teşkil edecek şekilde levha, ışık ile ağaç, parmaklık, direk dikmek, koymak veya bulundurmanın cezası 3 bin 535 lira. Yine belediye sınırları dışındaki karayolu kenarında, izinsiz olarak yapı ve tesis yapanlara da 3 bin 535 TL ceza kesilecek. Satış ve devir işlemini, siciline işlenmek üzere 3 iş günü içerisinde ilgili trafik tescil kuruluşu ile vergi dairesine bildirmemek, yeni malik adına bir ay süreyle geçerli tescile ilişkin geçici belge düzenlememek, kanun maddesinde belirlenen ücret uygulanmaksızın satış ve devre ilişkin her türlü işlem karşılığında belirlenen miktarın üzerinde ücret almanın cezası da bin 279 lira oldu.
BOZUK TAKSİMETRE KULLANANLAR YANDI
Takoğraf veya taksimetre cihazlarını bozuk imal etmek veya bozulmasına vasıta olan, bu durumdaki cihazları araçlarda kullananlara ise 5 bin 311 lira para cezası kesilecek. Zorunlu mali sorumluluk sigortası yaptıranlar ile sigorta yaptırılan araçlara ait bilgileri Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği'ne göndermemek, sigortasını yaptırmamış işletenleri tespit amacıyla zorunlu mali sorumluluk sigortası poliçeleri ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı'nca istenecek bilgileri vermemenin cezası da 5 bin 311 lira oldu.  Korsan araçlarla yolcu taşımak ilk seferde 2 bin 100 lira; tekrarı halinde 3 bin 500 lira. Korsan taksi, dolmuş, otobüs gibi araçlara binen yolculara ise 233 lira para cezası kesilecek.

İtalya'nın eski Başbakanı Silvio Berlusconi nişanlandı

İtalya'nın eski Başbakanı Silvio Berlusconi nişanlandı detaylar aşağıda verilmiştir.


Silvio Berlusconi (76), "Silvio, seni özlüyoruz" adlı destek grubu üyesi Francesca Pascale (28) ile nişanlandığını doğruladı.
İkinci eşi, genç kadınlarla partiler düzenlediği gerekçesiyle Berlusconi'yi 2008'de terk etmişti. Eski başbakan ayrıca, yaşı küçük bir kadınla ilişkiye girdiği ve daha sonra makamının verdiği imkanlarla bunu ört bas etmeye çalıştığı suçlamasıyla yargılanıyor.

16 Aralık 2012 Pazar

2 çocuk annesi Mehtap Eryılmaz Hastanede Bebeğiyle Öldü

2 çocuk annesi Mehtap Eryılmaz Hastanede Bebeğiyle Öldü detaylar aşağıda verilmiştir.


Muğla’nın Köyceğiz İlçesi’nde mide bulantısı ve kusma şikayetiyle Ortaca Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 7.5 aylık hamile Mehtap Eryılmaz, sevk edildiği Fethiye Devlet Hastanesi’nde karnında bebeğiyle yaşamını yitirdi. Genç kadının kesin ölüm nedenin tespiti için otopsi yapılacağı bildirildi.
7.5 aylık hamile, iki çocuk annesi Mehtap Eryılmaz (27), dün (Cuma) öğlen, Köyceğiz’e bağlı Kavakarası Köyü’ndeki evlerinde aniden fenalaştı. Genç kadın komşuları tarafından Ortaca Devlet hastanesi’ne götürüldü. Şiddetli baş ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle getirildiği acil servisteki ilk müdahalenin ardından Eryılmaz, Kadın Doğum Servisi’ne yatırıldı. Ancak, Eryılmaz’ın durumunun daha da kötüleşip, ateşinin çıkması üzerine doktorlar yoğun bakıma alınmasına karar verdi. Ancak, hastanede yoğun bakım ünitesi olmaması nedeniyle kadının Fethiye Devlet Hastanesi’ne sevki yapıldı. Burada doktorların müdahalelerine rağmen Eryılmaz, saat 19.00 sıralarında karnındaki bebeğiyle yaşamını yitirdi. Eryılmaz’ın cenazesi kesin ölüm nedeninin tespiti için Muğla Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildi.

THY'den Afrika'ya 2 Yeni Hat Verildi

THY'den Afrika'ya 2 Yeni Hat Verildi detaylar aşağıda verilmiştir.


Açılan bu hatlarla birlikte THY, Afrika kıtasındaki uçuş noktasını 31'e  yükseltti. Dünyanın en büyük 5. uçuş ağına sahip THY, Afrika kıtasında da sefer yaptığı nokta sayısını artırıyor. THY, Nijer'in Niamey ve Burkina Faso'nun Vogadugu şehirlerini uçuş ağına bağladı. Açılan bu hatlarla birlikte THY, Afrika kıtasındaki uçuş noktasını 31'e yükseltti.

MAYA takvimine göre 21 Aralık'ın Çine Etkisi

MAYA takvimine göre 21 Aralık'ın Çine Etkisi detaylar aşağıda verilmiştir.

Hubei eyaletinde kıyamet söylentileri yayan 5 kişi, halka korku salmak ve sosyal düzeni bozmak suçlarından ötürü tutuklandı. Hazırladıkları broşürleri dağıtarak kıyamet yaygarası koparan 5 Çinliye 10 gün hapis cezası verildi.

2010 yılında başlatılan Karbon Saydamlık Projesi Raporları

2010 yılında başlatılan Karbon Saydamlık Projesi Raporları detaylar aşağıda verilmiştir.


CDP Türkiye 2012 Raporu sonuçlarına göre Türk Telekom, sürdürdüğü projelerle 86.5 milyon lirayı aşkın tasarruf sağladı. Çevre ve iklim değişikliği konularında birçok projeyi hayata geçiren Türk Telekom, hazırladığı raporlarla CDP Türkiye 2011 ve 2012 Karbon Saydamlık Liderleri sıralamasında ilk 5 içinde yerini aldı. Türk Telekom'un 2011 yılında sürdürülebilirlik projeleriyle önlediği karbon salım miktarı, 4.400 hektarlık ormanın etkisine eşdeğer.

14 Aralık 2012 Cuma

Dilgeş örgütün gerçek yüzünü bir kez daha gözler önüne serdi

Dilgeş örgütün gerçek yüzünü bir kez daha gözler önüne serdi detaylar aşağıda verilmiştir.


Operasyon haberlerini Türk televizyonlarından alıyorduk.  Kampta tüm teröristlerin gözleri, Türk televizyonlarındaydı. Dilgeş ifadelerinde, "Mezopotamya radyosundan Diyarbakır'dan kalkan uçakların bilgisi veriliyordu. Biz de radyodan gelen bu haber üzerine güvenlikli mağaralara geçiyorduk. Ayrıca Türk Kanalları da takip edilerek alınan haberlere göre yer değiştiriyorduk." dedi.
Kuryelik de Yaptırılıyor
Teröristin ifadesinde ilginç bir nokta daha dikkat çekiyor. Bir süre Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye geçen teröristler için kuryelik yapılmış.
Hacı Bey Çayını köprü gibi kullanıyor, örgüte katılacakları peşmergenin kontrol noktasından teslim alıyorlardı.
Örgütten Ayrılmak İstedi Ama...
Dağ şartlarının hiç de anlatıldığı gibi olmadığını anlaması uzun sürmedi ve terör örgütünden kaçmak istedi.
Fakat "baban devletin elinde senin için iyi olmaz" denince vazgeçti.
Ama gerek örgütün baskıcı ortamı gerekse teröristlerin dinden uzak yaşantıları örgütten kaçma fikrini iyice güçlendirdi.
Babasını devletin tutukladığı bilgisinin de yalan olduğunu öğrenince bölücülerin elinden kaçtı.
Peşmergelere Sığındı
Peşmerge karakoluna sığındı. Ama peşmerge onu geldiği yere iade etti, yani eli kanlı örgüte...
Terör örgütünden kaçmaktan dolayı sözde mahkemede yargılandığını ifade eden Dilgeş kod adlı terörist 2 ay hapis cezası aldı.

Rusya Dışişleri Bakan yardımcısı Suriye Politikasını Açıkladı

Rusya Dışişleri Bakan yardımcısı Suriye Politikasını Açıkladı detaylar aşağıda verilmiştir.


ABD MEMNUN
Rusya Dışişleri Bakan yardımcısı Boğdanov'un açıklaması Washington'da ise memnuniyetle karşılandı.
ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Victoria Nuland, Boğdanov'un açıklamasını, "Sonunda gerçeği gördüler" sözleriyle değerlendirdi.
Rus haber ajansı ITAR-TASS'a konuşan Rusya Dışişleri Bakan yardımcısı Boğdanov, "Tabii ki muhalefetin kazanabileceğini de hesaba katmanız gerekir. Olgulara bakmanız gerekiyor. Rejim ülkenin büyük bir bölümünün kontrolünü gün geçtikçe daha çok kaybediyor" demişti.
NATO: ESAD REJİMİ ÇÖKÜŞE YAKINNATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen de dün yaptığı açıklamada, "Esad rejimi çökmeye yakın" demişti.
Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın muhaliflere karşı Scud füzeleri kullanmasını kınayan NATO Genel Sekreteri Rasmussen, "Şam'daki rejimin çökmek üzere olduğunu düşünüyorum. Bunun gerçekleşmesi sadece zaman meselesi" demişti.

12 Aralık 2012 Çarşamba

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen Tepkisini Dile Getirdi

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen Tepkisini Dile Getirdi detaylar aşağıda verilmiştir.

Rasmussen, BM kararlarına aykırı olan bu eylemin Kore yarımadasını daha da istikrarsızlaştıracağı riskine dikkat çekti. NATO, Kuzey Koreli yetkilileri uluslararası sorumluluklarını tam olarak yerine getirmeye çağırdı.

Eylemciler, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü İzinsizce Kapattılar

Eylemciler, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü İzinsizce Kapattılar detaylar aşağıda verilmiştir.


İstanbul emniyetinin özel çekicilerin araç kaldırmasına izin vermemesi bu işi yapan bir grup tarafından protesto edildi. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü (FSM) çekicileriyle trafiğe kapatan grup, polisin ikazları üzerine eylemi sonlandırdı. Çekice sahipleri, kendilerine iş verilmemesinin haksızlık olduğunu savundu.
Kavacık'ta toplanan özel trafik çekicilerinin sürücüleri, emniyetin araç çekme işlemlerini Trafik Vakfı ile sınırlandırmasını protesto etmek amacıyla Fatih Sultan Mehmet Köprüsü istikametine doğru yola çıktı. Araçların önlerine Türk Bayrağı asan çekiciler, konvoy oluşturarak ve siren çalarak köprünün ortasına kadar geldi. Grup, köprüyü çekicilerle trafiği kapattı. Bu nedenle köprü üzerinde uzun araç kuyruğu oluştu. Kısa süre sonra polis ekipleri de olay yerine geldi. Polis, eylemcilerle konuşarak trafiği açıp eylemi sonlandırmalarını istedi. Uyarılara rağmen eylem bir süre daha devam etti.
Konuyla ilgili açıklama yapmak isteyen gruba polis izin vermedi. Bir başkomiser grubun hemen eylemine son vermesini ve yolu trafiğe açmasını istedi. Bunun üzerine çekici şoförleri eylemi daha fazla uzatmadan yolu trafiğe açtı.

11 Aralık 2012 Salı

Mersin'in Tarsus İlçesindeki Bir Evin Klozetinden Dolu Fışkırdı

Mersin'in Tarsus İlçesindeki Bir Evin Klozetinden Dolu Fışkırdı detalar aşağıda verilmiştir.


Altaylılar Mahallesi'nde bulunan Vildan Sitesi B Blokta 2'inci kattaki dairenin banyo klozet ve giderlerinden dolu fışkırdı. Daire sahibi Yılmaz Özen, aniden bastıran yağış nedeniyle mağdur olduklarını söyleyerek, "Ben evimi 3 ay önce almıştım. Aniden banyo tarafından bir ses geldi.Banyoya gittiğimizde tamamen doluyla kaplı olduğunu gördük. Lavabodan, klozetten ve giderlerden dolu geliyordu. Evimizi olduğu gibi bastı. Gözlerimize inanmadık. Düşünün zemin artı 2'inci katta oturuyoruz. Müteahiti aradık. 'Benim evim 11.katta benim evimizde su bastı' yanıtını verdi.Güya lüks bir yer, görün halimizi" dedi.
Sitedeki bir çok evin de aynı durumda olduğunu görülürlerken vatandaşlar kendi çabalarıyla evlerini temizlemeye çalıştı. Öte yandan, Yenimahalle'de kaldırım kenarında duran seyyar büfe fırtına nedeniyle yola savrulurken, Şehitsihak Mahallesi'ndeki Faruk Sodan Stadını çevreleyen tel örgünün çökmesi sonucu 2 araçta maddi hasar meydana geldi. Tarsus Belediyesi'ne bağlı ekipler yollardaki birikintileri ve logar kapaklarını kontrol ederek temizlik çalışması yapıyor.

Barzani Peşmerge Denetlemesine Gitti

Barzani Peşmerge Denetlemesine Gitti detaylar aşağıda verilmiştir.


Barzani, kardeşi Sihat Barzani'nin komutasındaki Peşmegeler ile tek tek tokalaştı. Birliğe seslenen Barzani, savaş istemediklerini ama gerekirse savaşmaya hazır olduklarını söyledi.
Yoğun güvelik önlemleri altında gerçekleşen ziyarette Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani, askeri birlikleri denetledikten sonra mevzilerde eline dürbün alarak mevzileri inceledi.

Barzani, bölgede Perşmerge'nin aldığı rolün önemine dikkat çekerek, " Her zaman şiddetin karşısında olduk.  Sorunların tek çözüm yolunun diyalog olduğunu savunuyoruz. Bölgede  Kürt –Arap savaşının karşısında olduğumuzu belirtmek isterim" dedi. 
Bağdat tarafından Kerkük bölgesine gönderilen Dicle Askeri Operasyon Gücü, bölgede tansiyonu bir anda yükseltti. ABD'nin de devreye girmesiyle taraflar, askerleri krizden önceki mevzilere çekme konusunda anlaştı. Anlaşmanın Irak Başbakanı Nuri el Maliki tarafından imzalanmaması üzerine taraflar arasındaki gerginlik yeniden başladı.
Dicle Askeri Operasyon Gücü, devril lider Saddam Hüseyin'in askerinin de aralarında olduğu sadece Şii Araplardan oluşuyor. Başta Kürt bölgesi olmak üzere Irak'taki diğer etnik unsurlar, milli bir ordunun belli bir ırktan ve mezhepten oluşturulamayacağını savunuyor. 

10 Aralık 2012 Pazartesi

Antalya'da Olumsuz Hayat Şartları Hayatı Felç Etti

Antalya'da Olumsuz Hayat Şartları Hayatı Felç Etti detaylar aşağıda verilmiştir.


Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, özellikle dün akşam saatlerinden itibaren il genelinde yaşanan yoğun yağış nedeniyle önemli su baskını ya da mahsur kalma ihbarının yaşanmadığını söyledi. Pehlivan, İtfaiye Daire Başkanlığı'nın dün akşamdan beri 30 ekip ve 90 kişilik personeli ile teyakkuzda olduğunu ve izinlerin iptal edildiğini kaydetti. Pehlivan, "Bu sabah 08.00 itibarıyle Antalya Su ve Atıksu İdaresi, Temizlik İşleri ve Fen İşleri araçlarıyla birlikte 100 araç ve 300 personellik ek bir güç ile su baskınlarına karşı teyakkuzdayız. İl genelinde yer yer yollarda oluşan su birikintileri dışında herhangi bir sıkıntı gözükmüyor. Meteorolojik verilere göre yağmurun yarın ilimizi terk edeceğini göz önünde bulundurarak çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz" diye konuştu.
FIRTINA UYARISI
Meteoroloji yetkilileri, gün boyu aralıklı olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini, hava sıcaklığının ise kent merkezinde 13 derece olduğunu kaydetti. Antalya'da son 24 saatte metrekareye düşen yağış miktarının 276 kilogram olduğunu belirten uzmanlar, rüzgarın hızının ise zaman zaman 60 kilometreyi bulduğunu bildirdi. Yağışlı havanın yarın sabah saatlerinden itibaren Antalya'yı terk edeceğini belirtildi. Antalya Körfezi'nde ve Bodrum ile Kaş arasında fırtına beklendiğine de işaret eden uzmanlar, rüzgarın güneydoğu yönünden 7, zaman zaman 8 kuvvetinde eseceği, dalga yüksekliğinin de 5 metreyi bulabileceğini kaydetti.

Tatlıcılar'ın Aile Tadı Artık Kaçacak

Tatlıcılar'ın Aile Tadı Artık Kaçacak detaylar aşağıda verilmiştir.


TALİMAT ONDANYüce şunları söyledi: Daha önceki mahkemelerde Nurten ve Uğur Tatlıcı'dan korktuğum için gerçekleri söyleyemedim. Hadisenin olduğu gün fabrikada hırsızlık hadisesi meydana geldi. Bülent Gültekin ile fabrikaya gittik. Nurten ve Uğur Tatlıcı da geldiler. Fabrikada tabloların, bronzların, hatta Padişah Fermanı'nın çalındığını öğrendik. En yakın güvenlik görevlisi Hüseyin Katırcı'ydı. Konuşturulması için ne gerekiliyorsa yapılması konuşuldu. Uğur Tatlıcı süpürge saplarını göstererek 'Ne gerekiyorsa yapın' talimatını verip gitti. Ertune Biter, 'Tabloları, eserleri kim aldı?' diye vurmaya başladı. Hüseyin yemin etti. Ertune falçatayı boynuna dayayarak hırsızlığı kabul etmesini istedi. Ancak kabul etmiyordu. Ertune tehdit ediyordu. 'Seni yok ederler' diyordu.
Hırsızlık yok, yalandıMEKTUP şöyle devam ediyor: Tüm mirasçılara ait olan tarihi eserler tereke davasının dışında kalan fabrikada saklanıyordu. Yani çalınma olayı uydurmaydı. Hatta tarihi eserlerin bulunduğu bölmenin önüne güvenlik kamerası konulmuştu. İçeriye gelen polis kamerayı görünce eserleri de kolaylıkla bulmuştu. İşten çıkarılma korkusuyla bunu yaptım. Dayak olayına karışmadım. Mektubu yazdığım için az da olsa vicdanen rahatladım.

8 Aralık 2012 Cumartesi

Emek Sinemasından Sonra İnci Pastanesi'de Kapanıyor

Emek Sinemasından Sonra İnci Pastanesi'de Kapanıyor detaylar aşağıda verilmiştir.


PASTANENİN işletmecisi ve 52 yılını pastanede geçiren Musa Ateş, 'Bize
tebliğ gelmedi. Sabah 10 araçla gelip eşyaları aldılar. Bunun adı hukuksuzluk. Yanıyoruz ama kime yanalım, neye yanalım bilmiyorum' dedi.
PASTANEDEKİ masa ve sandalyeler araçlara yüklendi, İstanbulluların vazgeçilmezi olan İnci profiterolleri halka dağıtıldı. Son profiterolü yiyen ise Ahmet Saydım isimli vatandaş oldu.
Protestoda bir kişi gözaltındaİNCİ Pastanesi'nde yaşanan tahliye sırasında, kararı protesto edenler ile polis arasında arbede yaşandı. Yaşanan arbedede D.Ö. isimli bir aktivist gözaltına alındı. Emek Sineması'nın kapatılmasına karşı oluşturulan 'Emek Bizim İstanbul Bizim' platformuna bağlı çalışma yürüten aktivist D.Ö.'nün gözaltına alınması sırasında, arkadaşları polise engel olmaya çalıştı.

Köpek saldırısına uğrayan Serhat'ın Davası 263 bin TL olarak Kapandı

Köpek saldırısına uğrayan Serhat'ın Davası 263 bin TL olarak Kapandı detaylar aşağıda verilmiştir.


TATMİN ARACIDIR
KARARDA, tedaviler sırasında yapılan eylemlerin tıp kurallarına uygun olmadığı, hizmet kusuru bulunduğu kaydedildi. Bakanlık ve idarelerin sorumluluklarını yerine getirmediği belirtildi. Karar şöyle: Anne Gülcan Karabıçak için 400 bin, baba Sefer Karabıçak için 400 bin, babaanne Fidye Karabıçak için 200 bin olmak üzere 1 milyon TL maddi tazminat talebine gelince;  Manevi tazminat tatmin aracıdır. Ailenin acısını hafifletmeyi amaçlar. Olayın vuku buluş şekli ve davacıların bundan sonraki yaşamı üzerindeki neticeleri, elem ve ızdırabın karşılığı olarak sebepsiz zenginleşmeye yol açmayacak düzeyde verilmesi gerekir. Anne için 100, baba için 100, babaanne için 25 bin TL manevi tazminata hükmedilmesi gerekmektedir'. 38 bin lira maddi tazminata hükmeden mahkeme Bakanlık, Büyükşehir ve Kıraç belediyelerinden tahsil edilmek üzere toplam 263 bin lira ödenmesine karar verdi.
BABA: 'sINIF AYRIMI VAR'
Baba Sefer Karabıcak, 'Para peşinde değildik. Mahkeme 1 milyon verseydi bile oğlumuzu getirmeyecekti. Ancak sanki zengin olmak için dava açıyormuşuz gibi bir karar çıktı. Mahkeme açık şekilde sınıf ayrımı yapıyor. Zengin olsaydık 1 milyon verecekti. Fakir olduğumuz için 263 bini uygun gördü' dedi. 
Avukat Ümit Yavuz 'Başıboş köpeklere önlem almayan belediyelere 'önlem' çağrısı yaptı.

7 Aralık 2012 Cuma

Amerikalı Eski Denizci Casusluk Adı Altında Tutuklandı

Amerikalı Eski Denizci Casusluk Adı Altında Tutuklandı detaylar aşağıda verilmiştir.

Amerikan Deniz Kuvvetleri'nde 20 yıl çalıştıktan sonra geçen yıl emekli olan Hoffman, dün sabah saatlerinde tutuklandı. İddianameye göre, Hoffman söz konusu belgeleri Rus casusların yanısıra FBI görevlilerine de sattı. Uzmanlar, Hoffman'ın ABD Deniz Kuvvetleri'nde denizaltıların izlendiği istihbarat biriminde çalıştığını ve Rus yetkililere aktardığı belgelerin gizlilik derecesinin oldukça yüksek olduğunu ve ABD ulusal güvenliğini yakından ilgilendirdiğini belirtiyor.

Şiledeki Aramalar Devam Ediyor

Şiledeki Aramalar Devam Ediyor detaylar aşağıda verilmiştir.

Söz konusu hava şartlarında denize çıkma yetkisinin kaptanda olduğunu belirten Kasarcı 'Bir can dahi olsa kurtarmak için denize çıktık ama bu kaza meydana geldi. Geminin o hava için teknik donanıma sahip olup olmadığını bilmiyorum. Benim can yeleğim vardı olmasaydı burada olmazdım zaten' dedi. 

Son sefer...
Kurtarma botunun kaptanı Cemil Özben ve mürettebat Turgay Sarıboğa dün toprağa verildi. Cemil Kaptan için Üsküdar Küçüksu Merkez Camii'nde, Turgay Sarıboğa için ise Beykoz Ortaçeşme Camii'nde cenaze namazı kılındı. Her iki cenazenin de Türk Bayrağı'na sarılı olması dikkat çekti.

6 Aralık 2012 Perşembe

Tarım ve Köyişleri Bakanlığından 25 Firma daha Teşhir Etti

Tarım ve Köyişleri Bakanlığından 25 Firma daha Teşhir Etti detaylar aşağıda verilmiştir.

Teşhir edilen firmalar ve markaları şöyle:“-Konya merkezli Sütkon Gıda’nın “Demircizade” markasıyla piyasaya sürdüğü yağlı eritme peynirinde bitkisel yağ tespit edildi. (Parti/Seri no12.04.2012, 21.04.2012, 26.07.2012)
-Konya merkezli Mehmet Demirci Gıda’nın Ozan, Demircizade markalarıyla piyasaya sürdüğü eritme peynirinde bitkisel yağ tespit edildi. (Parti/Seri No 20052012)
-Denizli Merkezli Süller Peynircilik Süt ve Süt Ürünleri’nin Süller markasıyla piyasaya sürdüğü peynirde nişasta karışımı bulundu. (Parti/Seri No: 12.09.2011)
-Denizli merkezli Saruhanlılar Süt ve Süt Ürünlerinin Ovmalux markalı peynirinde nişasta karışımı tespit edildi. (Parti/Seri No: 16.03.2012)
-Kayseri merkezli Narin Süt ve Sütün Ürünleri Gıda’nın Narlıtepe Markası ile piyasaya sürdüğü tam yağlı tulum peynirinde bitkisel yağ (Parti/Seri No: 077, 066, 038), zirve markasıyla piyasaya sürülen tulum peynirinde bitkisel yağ (Parti/Seri No 0.68), Narlıtepe markalı tulum peynirinde bitkisel yağ (Parti/Seri No: 181, 210)bulundu. 
-Kayseri merkezli Birsen Güven Gıda’nın Karel markalı tam yağlı tulum peynirinde bitkisel yağ tespit edildi. (Parti/Seri No: 08)
-Elazığ merkezli Torunoba Süt Ürünleri’nin Torunoba markalı tam yağlı tulum peynirinde bitkisel yağ belirlendi. (Parti/Seri No: 348)
-İzmir merkezli YGS Süt ve Süt Ürünleri’nin Acan ve Can markasıyla piyasaya sürdüğü taze kaşar peynirinde bitkisel yağ bulundu. (Sırasıyla Parti Seri No: 02.04.12 ile 11.03.2012)
-İzmir merkezli İzsüt Besiciliğin Özay markalı kaşar peynirindi bitkisel yağ tespit edildi. (Parti/Seri No: 26.03.2012) 
-İzmir merkezli Baran Süt’ün Özdağan Tatal markasıyla piyasaya sürdüğü homojenize yoğurta bitkisel yağ ve jelatin belirlendi. (Parti/Seri No: 03.04.2012)
-İzmir merkezli Çakıroğlu Süt ürünlerinin Çakıroğlu markasıyla piyasaya sürdüğü tam yağlı homojenize yoğurtta bitkisel yağ ve jelatin belirlendi. (21.05.2012)
-İzmir merkezli Yeşil Tire Süt Mamulleri’nin Yeşil tire markalı homojenize yoğurdunda bitkisel yağ bulundu. (Parti/Seri No: 30.05.2012)
-Kahramanmaraş merkezli Elbistan Altınova Gıda’nın Elbistan ve Altınova markalı tam yağlı yoğurdunda jelatin belirlendi. (Parti/Seri No: 0000737)
-Kahramanmaraş merkezli Aydınoğlu Süt Mamulleri’nin Çilem markalı yarım yağlı yoğurdunda jelatin tespit edildi. (Parti/Seri No: 26.06.2012)
-Antalya merkezli Şelale Süt Ticaret’in Çağlayan markalı homojenize yoğurdunda jelatin belirlendi. (Son Tüketim tarihi /18.04.2012)
-İzmir merkezli Mustafa Hazar-Yüksel Mandıra’nın Burgucu markalı tam yağlı homojenize yoğurdunda jelatin ve bitkisel yağ belirlendi. (Parti/Seri No: 21.07)
-İzmir merkezli Arıkan Süt Ürünleri’nin Arıkan Süt Ürünleri adıyla piyasaya sürdüğü tam yağlı tava yoğurdunda jelatin ve bitkisel yağ tespit edildi. (Parti/Seri NO: 12.06.2012)
-İzmir Merkezli Aydoğan Süt Mamulleri’nin Aymer Süt markalı kaymaksız yoğurdunda jelatin ve bitkisel yağ (Parti/Seri No: 30.03.2012, 29.07.2012), pastörize yağlı homojenize kaymaksız yoğurdunda jelatin ve bitkisel yağ (Parti/Seri No: 11.07.2012) bulundu.
-İzmir merkezli Adım Süt ve Gıda’nın Adım markalı tava yoğurdunda jelatin, bitkisel yağ bulundu.(Parti/Seri No: 28.05.2012)
-Trabzon merkezli Temel Gıda Subaşılı, Hekimoğlu, Temel markalı geleneksel tereyağında bitkisel yağ tespit edildi. (Parti/Seri No: 05.07.2012)
-İzmir merkezli Beyaz Süt ve Tarım Ürünleri’nin Beyazca markalı tereyağında bitkisel yağ bulundu. (Parti/Seri No: 03-05)
-Ankara merkezli Emin Gıda’nın Bayella markalı pastörize tereyağında bitkisel yağ belirlendi. (Parti/Seri No: 04.01)
-Ankara merkezli Tokgöz Gıda’nın Frozya ve Tokgöz markalı tereyağında bitkisel yağ bulundu. (Sırasıyla Parti/Seri No: 20-13, 03)
-Tekirdağ merkezli Sakarya Süt ve Gıda’nın Özne markalı tereyağında bitkisel yağ belirlendi. (Parti/Seri No: 001/01)
-Balıkesir merkezli Mar Tüketim Maddeleri’nin Kay markalı yarım yağlı UHT keçi sütünde inek sütü bulundu. (Parti/Seri No: 143/2)

Ziraat Türkiye Kupasın'da 5.Tur İçin Kuralar Çekildi ve Sonuçlar

Ziraat Türkiye Kupasın'da 5.Tur İçin Kuralar Çekildi ve Sonuçlar detaylar aşağıda verilmiştir.


Eskişehirspor - Karabükspor
Gaziantepspor - Sivasspor
Kasımpaşa - Trabzonspor
Galatasaray - 1461 Trabzon
Fenerbahçe - Göztepe
Medical Park Antalyaspor - Beşiktaş
Altay - Bursaspor
Gençlerbirliği - Mersin İdman Yurdu
GRUPLAR ÖNCESİ SON VİRAJ
Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur'unda maçlar 11-12 ve 13 Aralık tarihlerinde oynanacak. Grup aşamasında ise 1. maçlar 18-19-20 Aralık; 2. maçlar 12-13-14 Ocak 2013; 3. maçlar 15-16-17 Ocak; 4. maçlar 22-23-24 Ocak; 5. maçlar 29-30-31 Ocak ve son maçlar 26-27-28 Şubat tarihleri arasından belirlenecek günlerde yapılacak. Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ve Final karşılaşma programı daha sonra açıklanacak.

4 Aralık 2012 Salı

Eşinin Ölümünden Sonra 5 Dakika Sonra Kalp Krizi Geçirdi

Eşinin Ölümünden Sonra 5 Dakika Sonra Kalp Krizi Geçirdi detaylar aşağıda verilmiştir.


Uzun yıllar Hollanda'da işçi olarak çalışan 4 çocuk babası Hüseyin Nurdoğan ile eşi Döndü Nurdoğan 7 yıl önce kesin dönüş yaparak Kadirli'nin Şehit Mehmet Delikuş Mahallesi'ne yerleşti. Grip olan Döndü Nurdoğan, dün sabah 41 yıllık eşi Hüseyin tarafından tedavi için bir özel hastaneye götürüldü. ;Serum takılan Döndü Nurdoğan tedaviye alınırken, yakınlarıyla çay içen Hüseyin Nurdoğan aniden fenalaştı.
Acil Servis'e götürülen Hüseyin Nurdoğan tedaviye alınırken, eşine üzülen Döndü Nurdoğan kalp krizi geçirip öldü. Eşinin öldüğünü duyan Hüseyin Nurdoğan da kalp krizi geçirdi. Hastanede kalp mesajı yapılan Nurdoğan da kurtarılamadı.
5 dakika arayla hayatlarını kaybeden Nurdoğan çiftinin cenazeleri götürüldüğü Kahramanmaraş'ın Andırın İlçesi'ne bağlı Gökgedik Köyü'nde toprağa verildi.

Beren Saat'in Yeni filmi İntikam

Beren Saat'in Yeni filmi İntikam detaylar aşağıda verilmiştir.


Ocak ayında Kanal D’de ekrana gelecek olan “Revenge” dizisinin yerli uyarlaması “İntikam”ın ilk fragmanı yayınlandı.
Beren Saat'in dizisi İntikam'ın Tuba Büyüküstün'ün dizisi 20 Dakika ile yarışacağı dedikoduları ise şimdiden ayyuka çıktı bile.
Beren Saat, Mert Fırat, Nejat İşler ve Engin Hepileri'nin rol adlığı intikam dizisi, Revenge dizisinin yerli uyarlaması olacak.

3 Aralık 2012 Pazartesi

Şehit Mezarına Yapılan Çirkin Saldırıyı Yapan Kim

Şehit Mezarına Yapılan Çirkin Saldırıyı Yapan Kim detaylar aşağıda verilmiştir.


Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde Nevruz kutlamasında çıkan olaylarda göstericiler arasından açılan ateş sonucu şehit düşen ve Adana’nın Yüreğir İlçesi’ne bağlı İncirlik Mezarlığı’ndaki aile kabristanında toprağa verilen polis memuru 28 yaşındaki Ahmet Toprakoğlu’nun mezar taşının siyaha boyandığını gören mezarlık görevlisi durumu polise bildirdi. Olay yerinde yapılan araştırmalar sonucu kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce, mezar taşındaki ’Türk Bayrağı’ ve ’Şehit’ yazısının üzerinin siyaha boyandığı ve mezarlık üzerine asılan bayraklara ’APO’ ve ’PKK’ yazıldığı saptandı. Polisler, olay yerinde yaptığı incelemelerin ardından üzeri yazılı bayrakları polis merkezine götürüp yerine yenileri astı. Mezarlık görevlisi de mezar üzerindeki siyah boyayı tinerle temizleyerek, kırmızıya boyadı.
Şehidin ağabeyi Yavuz Toprakoğlu, yapılan saldırıyla ikinci defa yıkıldıklarını belirterek, "Acımız çok yeni. Bu saldırıyla PKK’nın yüzünü bir kez daha gösterdi. Şehitlerimiz bu vatan için canlarını verdiler. Biz bu tür provokasyonlara kapılmayız. Ama herkesin şehitlerimize sahip çıkması lazım" dedi.

Teslim Olan PKK'lı Komutanına Mektup Yazdı

Teslim Olan PKK'lı Komutanına Mektup Yazdı detaylar aşağıda verilmiştir.


Terör örgütünün gerçek yüzünü görerek kaçan terörist, güvenlik güçlerinden beklemediği bir muamele gördü.
Duygularını ise komutana yazdığı mektupla dile getirdi.
İŞTE O MEKTUP

fft16_mf2844676.jpg

1 Aralık 2012 Cumartesi

Bezirgan Köyü Kansere Elini Verdi Kolunu Kaptırdı

Bezirgan Köyü Kansere Elini Verdi Kolunu Kaptırdı detaylar aşağıda verilmiştir.


bin 384 nüfusa sahip Bezirgan Köyü'nde son 5 yılda 50 kişi kanser nedeniyle yaşamını yitirdi. Tarihi Likya Uygarlığı'na kadar dayanan, Osmanlı İmparatorluğu döneminde ticaret merkezi olan, tarihi taş evleriyle turizme hizmet veren Bezirgan Köyü'nde, şu anda halen 4 kişi kanser tedavisi görüyor.
ÇOĞU 40 YAŞ ALTI
BEZİRGAN Köy Muhtarı Turan Altaca ise kanser hastalığının köye bir kabus gibi çöktüğünü söyledi. Kanserden bu kadar çok kişinin ölmesinin normal olmadığını belirten Altaca ölenlerin çoğunun 40 yaşının altında olduğunu söyledi. DHA

Meclis'in apar topar kabul ettiği yeni anayasa taslağı Cumhurbaşkanı Mursi'de

Meclis'in apar topar kabul ettiği yeni anayasa taslağı Cumhurbaşkanı Mursi'de detaylar aşağıda verilmiştir.

Mursi'nin şubata kadar süre verdiği Kurucu Meclis, önceki gece liberaller, solcular ve Kıptiler'in katılmadığı toplantıda 234 maddeyi kabul etti. Daha sonra taslak, 48 saat inceleme süresi olan Mursi'ye gönderildi. Mursi de oylama sonrası devlet televizyonuna şu açıklamayı yaptı:
'BU anayasa, Mısır'ı geçiş döneminden çıkarmak için gerekli hassas bir ameliyattı. Şu anda en önemli şey oylamayı bitirmiş olmamız. Oylama adil şekilde ve kanunları yöneten başkan nezaretinde gerçekleşmiştir.'
Mursİ 'çok eski bir uygarlığın rahminden gelen zor bir doğum' diye nitelendirdiği protestolar için de 'Darboğazı birbirimize kenetlenerek aşacağız' yorumunu yaptı.
Muhalİflerİn önde gelen isimlerinden, Nobel Barış Ödülü sahibi Muhammed el Baradey ise Al Nahar TV'ye yaptığı açıklamada 'Mısır bu kadar bölünmüşken bu yasanın oylanması çok üzücü. Fakat bu anayasanın sonsuza kadar devam edeceğini düşünmüyorum. Bu siyaset kültürünün bir parçası olacak ve eninde sonunda tarihin çöplüğüne girecek' dedi. Bir başka muhalif isim olan eski Arap Birliği Lideri Amr Musa da Tahrir Meydanı'nı ziyaretinde 'Ülkede bu kadar öfke ve hınç varken bu adım atılmamalıydı' diye konuştu.

Eva Longoria En sexy Ev Kadını Oldu

Eva Longoria En sexy Ev Kadını Oldu detaylar aşağıda verilmiştir.

Güzel oyuncu Eva Longoria ünlü erkek dergisi GQ'nun Meksika baskısı için cesur pozlar verdi. Tüm dündaya büyük beğeniyle izlenen 'Desperate Housewives / Umutsuz Ev Kadınları'nın güzel yıldızı Eva Longoria, GQ Meksika dergisinin aralık sayısının kapak kızı oldu. Magazin sitesi E! Online'da yer alan habere göre; GQ Meksika'nın aralık sayısı için birbirinden çarpıcı pozlar veren Eva Longoria, takipçilerinin de beğenisini kazandı. Longoria bukle saçları ve giydiği cesur beyaz iç çamaşırı ile oldukça seksi görünüyordu.
 

İbrahim Tatlıses Kendi Adına Parfüm Çıkaracak

İbrahim Tatlıses Kendi Adına Parfüm Çıkaracak detaylar aşağıda verilmiştir.

Uzun zamandır 'by tatlıses' imzalı gömlekleriyle tekstil dünyasında boy gösterenTatlısesyeni girişiminin haberini de twitter'dan verdi: Bundan böyle sevenlerim İbo kokacak...
ünlü türkücü Tatlıses TV'yi de doğrudan satış kanalına çevirmeye karar verdi.Tatlıses bu açılım için de, 'Parmağımı bala batırıp bal satmayacağım. Orada kendiyemediğimi, yedirmem, giymediğimi giydirmem' dedi.