22 Aralık 2012 Cumartesi

Cumhurbaşkanı Gül'ün ODTÜ'deki törene Faks ile MHP Liderini Çağırdı

Cumhurbaşkanı Gül'ün ODTÜ'deki törene Faks ile MHP Liderini Çağırdı detaylar aşağıda verilmiştir.

- UMUDUM VAR: Yeni anayasa için Sayın Başbakan 31 Aralık diye bir sınır koydu ama umutluyum. Önemli merhaleler alındı uzlaşma açısından. Bazı temel konular var önümüzdeki günlerde tekrar görüşülür. Başlamışken durdurmamak lazım.
- SAĞ-SOL ÇATIŞMASI YOK: Medya üniversitelerde sağ-sol çatışması var gibi aksettiriyor. Oysa, bölücülerin eylemlerini üniversitelere taşıması var. Meclis içinde bu olayları yaşayan çok sayıda milletvekili var. Hepsini biliyorlar. Bunları tekrar yaşamamak lazım.
- FAKS GÖNDERMİŞLER: Göktürk-2 uydusu töreni için bize faks göndermişler. Cumhurbaşkanının bu tür şeylere davet edilmesi lazım.
- İSTİSMARA GÖTÜRÜR: Adnan Menderes'e iade-i daha evvel iade-i itibar yapılmıştır. Arkadaşlarıya anıt mezara konulmuştur. Tekrar gündeme getirmek işi istismara götürmektir. Bu işlere başlayacaklarsa İstiklal Mahkemeleri'nden başlamaları lazım. ('Özal'ın naaşı, Dersim olayları, herkes bir şeyler' sorusu üzerine) 'Doğru Herkes bir şey istiyor. Biri çıkıp 'Eşkıya Rıza'ya da itibar' diyor. Bu gider gider İmralı'ya iade-i itibara kadar varır. 

Taksim'e cemevi de yapılsın
BAHÇELİ Ortadoğu gazetesi'ne verdiği röportajda da  cemevlerine ilişkin mesaj verdi: Cemevi gerçeği siyasi kaygılardan uzak cami-cemevi karşıtlığına dönüştürülmeden kabul edilmeli. Cemevi inanç ve kültür hayatımızın bir unsuru. Devlet yardımı yapılmalı.  Türk İslam külliyeleri oluşturulmalı. Mesela Çamlıca ve Taksim'e cami için tahsis edilen alanların bir bölümüne cemevi de yapılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder