12 Kasım 2012 Pazartesi

Rusya Moskova'dan Bir Skandal Daha

CIA Başkanı David Petraeus'un evlilik dışı ilişkisinin hata olduğunu söyleyerek görevi bırakmasının ardından bu kez Moskova'yı sarsacak bir gelişme yaşandı. Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçen hafta yolsuzluk iddiaları nedeniyle görevden aldığı Savunma Bakanı Anatoly Serdyukov'un da evlilik dışı ilişki yaşadığı iddia edildi.
İngİlİz The Telegraph gazetesinin habe-rine göre, savunma ajansı Oboronservis'te geçen yıla kadar başkanlık görevini yürüten Serdyukov, bakanlığa ait arazilerde 100 mil-yon dolarlık yolsuzluk yapıldığı iddiaları üzerine Putin'in emriyle görevden alındı. Serdyukov'un yerine Moskova Bölge Valisi Sergey Şoygu getirilirken, eski bakanla ilgili önemli bir iddia gündeme geldi. Gazete, Rusya'nın en güçlü isimlerinden olan ve Putin'e yakınlığıyla bilinen Gazprom'un başkanı Viktor Zubkov'un kızıyla evli olan Serdyukov'un ayrıca Oboronservis'te yönetici olarak görev yapan Yevgeniya Vasilyeva ile ilişkisi olduğunu yazdı. 
POLİS BAKANI BASTI 
Haberde, polisin geçen ay, Vasilyeva'nın Moskova'nın lüks semtlerinden birindeki evine baskın yaptığı, bu sırada Serdyukov'un da evde olduğu dile getirildi. Vasilyeva'nın evinde yapılan aramalar sırasında da 1 milyon dolar değerinde elmas, inci ve çeşitli mücevherle çok sayıda antika ve yüklü miktarda para ele geçirildiği kaydedildi.
İKİSİ AYNI KAREDE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder