5 Şubat 2013 Salı

Mary Leakey Kimdir

Mary Leakey Dorothy Liddell altında arkeoloji onun çıraklık yapmıştı Hembury bölgesindeki Devon o da illüstrasyonlar yaptım kimin için, İngiltere,

1930-1934. 1934 yılında o bir kazı parçasıydı Swanscombe o İngiltere'de o zamana kadar bilinen en büyük fil dişi keşfetti, ancak tanımlamak için yardıma ihtiyacı vardı.

Yıllar geçirdiği 1935-1959, Olduvai Gorge bölgesindeki Serengeti Kuzey ovalarında Tanzanya , çok amaçlı ilkel taş kesme aletleri birçok taş aletler bulunmuştur el baltaları. Bu buluntular gelen Taş Devri'ne kadar geri 100,000 iki milyon yıl önce olduğu kadar tarih kültür.

Mary Leakey kimdir bir çıkarılan Proconsul africanus üzerinde kafatası Rusinga Island 1948 Ekim'inde Mary'nin kocası öldükten sonra, o Olduvai ve onu çalışmalarını sürdürdü Laetoli habermolasi.com , Onun keşfetti, Laetoli yerinde, burada hominin 3,75 milyon yaşında idi fosilleri. O da onbeş yeni keşfedilen türlerin diğer hayvanlar ve bir yeni cins, 1976-1981 itibaren Leakey ve onu personel ortaya çıkarmak için çalıştı Laetoli hominid ayak izi bırakılmıştır iz volkanik küller yaklaşık 3.6 milyon yıl önce. Bu keşif sonrasında yıl Olduvai ve Laetoli keşifler ve hazırlama yayınları takip çalışmaları araştırma ile doldurulmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder